Лазерна корекция на зрението (iLasik)

лазерна корекция на зрението

лазерна корекция на очите

Всичко за лазерна корекция на зрението.

Защо iLASIK?

iLASIK е първата процедура за корекция на зрението, която е напълно персонализирана за вашите очи.
Уникалните характеристики са:
• Напълно автоматизирана процедура;
• Персонализирано Wavefront картиране, което е 25 пъти по-точно, отколкото конвенционалните LASIK & IntraLASIK методи;
• Несравнима прецизност на метода IntraLase, което води до три пъти по лесно отслояване на роговичното капаче, отколкото методите с микрокератом.
Технологичния напредък и повишаването на безопасността на процедурата по iLASIK, утвърждава лазерната корекция сред американските военни, пилоти и моряци. НАСА също използва процедурата за своите астронавти.

 • Какво представлява рефрактивната лазерна хирургия?

  В Офталмология рефрактивната лазерна хирургия е неделима част от един цялостен подход към пациента за по-добро зрение и комфорт в професията и ежедневието. Рефрактивната лазерна хирургия лекува късогледство, далекогледство, астигматизъм и пресбиопия с помощта на ексимерен и фемтосекунден лазер. Рефрактивната лазерна корекция позната също като лазерна корекция на зрението е лазерно лечение с ексимерен лазер с цел изменение на формата на роговицата в предната част на окото. Благодарение на рефрактивната лазерна хирургия, милиони хора по света се радват на независимост от очила и контактни лещи, на подобрено качество на живот и на облекчение в ежедневието си.

 • Лазерна корекция на зрението

  Лазерната корекция на зрението е процедура, предназначена да намали и/или напълно премахне зависимостта на даден човек от очилата или контактните лещи. Лазерната корекция е начин да се коригира формата на роговицата като така се поправят рефрактивните грешки.

 • Лазерна корекция на зрението (iLASIK)

  Процедурата iLASIK е резултат от цяло десетилетие техническо усъвършенстване. Тя обединява всички най-нови лазерни технологии в една ефикасна процедура. С нея е постигнато пълното съвършенство с гарантирани изключителни резултати – едно интегрирано технологично решение, предлагащо лесен начин за подобряване на зрението Ви. Процедурата iLASIK наистина е конкретно ориентирана към пациента. Всичко е съобразено с индивидуалните особености на зрение.

 • Лазерна корекция на зрението (CustomVue iLASIK)

  Индивидуализирана процедура подобна на iLASIK процедурата. Основната разлика е, че офталмологът има възможност да проектира операцията според контура на роговицата на отделния пациент. При индивидуализираната iLASIK процедура се използва най-модерната в момента технология (3D аберометрична картина на роговицата).

Често задавани въпроси:

 • Лазерната корекция покрива ли се от здравна каса?

  Не, тъй като това лечение е класифицирано като козметична процедура

 • Какви са рисковете и услoжненията от лазерната корекция на зрението?

  Процедурата iLASIK не е без риск, но той е сведен до минимум. Както с всяка манипулация има рискове свързани с лечението. Важно е да обсъдите рисковете свързани с процедурата и всякакви въпроси възникнали около нея с вашият доктор.

 • Боли ли по време на процедурата?

  По-време на извършване на самата процедура няма да усещате нищо – използва се местна упойка. На очите ви ще бъдат капнати специални капки, през цялото време единственото, което може да усетите е лек натиск Няколко часа след корекцията ще почувствате в известна степен сърбеж, бодеж, сълзене, които с времето ще преминат.

 • Кога мога да изпълнявам обичайните си дейности след извършване на лазерната корекция?

  До няколко дни след процедурата, повечето пациенти са способни да се върнат към обичайния си начин на живот и ежедневие.

 • Може ли лазерната корекция да бъде извършена и на двете очи едновременно?

  Да, възможно е, обикновено и двете очи минават през процедурата в един и същи ден. Това ще бъде обсъдено по време на консултацията с офталмолога.

 • Какъв е крайния резултат от лечението чрез лазерна корекция на зрението?

  Резултатът може да варира 98% от всички късогледи пациенти могат да виждат 20/20 дори и повече, година след манипулацията.

 • След операцията

  Веднага след извършване на процедурата се наблюдава подобрение на зрението и пациента може да се прибере вкъщи. Изписват се лекарствени продукти за подпомагане процеса на възстановяване. Препоръчва се почивка и избягване на дейности, които да затормозяват и натоварват очите.

 • Какво не трябва да правите след извършване на лазерна корекция на зрението?

  Не шофирайте в деня на операцията
  Не предприемайте медикаментозно лечение, различно от това което ви е изписано
  Не извършвайте дейности свързани с големи физически натоварвания през първия месец
  Не трийте и не притискайте окото през първия месец
  Не плувайте първия месец след операцията

 • Възстановяване от лазерна корекция на зрението

  Повечето пациенти отбелязват драматична разлика в зрението и могат да се върнат към обичайните си дейности, още на следващия ден след операцията. При някои от тях постигането на оптимално качество на зрението, може да отнеме 2-3 месеца. Това най-често е свързано с т.нар. невроадаптация на мозъка (създаване на нов стереотип на двуочното зрение).

 • Колко струва лазерна корекция на зрението?

  Лазерна корекция на зрението iLASIK + Femto Lazer - 1800 лв. на око
  Лазерна корекция на зрението CustomVue + Femto Lazer - 2000 лв. на око

Апаратура

 • Ексимерният лазер е от най-новото поколение на VISX технология.
  лазерна корекция на очи Тя включва много нови и интересни функции и технологии:
  • Технология на променлив лъч - позволява лъчът да варират по размер и форма, така че доставената енергия е точно определена и достига по най-лесния начин да роговицата на пациента.
  • 3D активна писта - позволява на лазера да следва най-малките движения на очите в трите измерения. 3D активна писта наглася лазера за изключителна сигурност и точност. Не изисква пациента да задържа очите си както на другите непроследяващи лазери, така че можете да се отпуснете по време на процедурата.
  • VSS - променливо сканиране на място е изключителен лазерна технология на VISX, която позволява лечение само на зоната на третиране. Тази технология позволява увеличаване на общата зона на третиране с 51%. Това е от изключително значени при пациенти, които имат притеснения относно постхирургически отблясъци
  • Ирис Регистрация (IR) - напълно автоматизиран, безконтактен метод за привеждане в съответствие на лечението CustomVue до мястото на роговицата.
 • IntraLase FS
  лазерна корекция на очиIntraLase FS е ултрабърз лазер използващ инфрачервен лъч светлина, генериращ 3000 импулса в секунда, за да се подготви оперативното поле и да се създаде на роговичното капаче в първия етап на iLASIK. Използването на лазерният инфрачервен лъч при процес "отвътре-навън" е точно фокусиран до всяка една точка в рамките на роговицата. Лазерните импулси създават хиляди микроскопични мехурчета, които определят точната структура на полученото капаче. От началото до края, процесът IntraLase отнема около 30 секунди.
 • Корнеалният топограф (ORBSCAN)
  лазерна корекция на очи Корнеалният топограф (ORBSCAN) поставя нов стандарт за точност на измерването на предния сегмент на окото. Използвайки система за измерване на сканирания процеп. Orbscan II осигурява на лекаря важна диагностична информация за роговицата, ириса и лещата. Orbscan II осигурява необходимите данни за предния очен сегмент под формата на топографски повърхности. Корнеалният топограф (ORBSCAN) изследва роговичната повърхност и дава цветна топографска карта в няколко варианта, изключително ценен метод за определяне дебелината на роговицата, наличен астигматизъм и съмнение за кератоконус, екстазия на роговицата, както и за проследяване на пациенти преди и след iLASIK.
 • WaveScan Wavefront ™ iDesign
  лазерна корекция на очиWaveScan Wavefront ™ iDesign притежава изключителни диагностични възможности. Бързо и мощно доставя безпрецедентна точност на измерването, повишаване точността на процедурата по Advanced CustomVue TM. WaveScan персонализира лечение Advanced CustomVue ™ за всеки пациент в зависимост от индивидуалните характеристики на неговите или нейните очи. Преди да бъде подложен пациента на лазерна корекция задължително трябва да бъде направено това изследване за получаване на обективна оценка на цялата оптична система на пациента.

лазерна корекция на зрението, очна клиника Варна iLasik Лазерна корекция на зрението при късогледство, далекогледство и астигматизъм с единствения в България фемтосекунден лазер InterLase и най-новия Visx S4 IR

Лазерната корекция на зрението никога не е била по-добра… Процедурата iLASIK е резултат от цяло десетилетие техническо усъвършенстване. Тя обединява всички най-нови лазерни технологии в една ефикасна процедура. С нея е постигнато пълното съвършенство, затова няма нужда да чакате повече.
Няма никаква тайна… Чували сте хиляди реклами за хиляди различни неща, но само iLASIK е процедурата, гарантираща изключителен резултат – едно интегрирано технологично решение, предлагащо лесен начин за подобряване на зрението Ви.
Единствено за Вас … процедурата iLASIK наистина е конкретно ориентирана към Вас. Всичко е съобразено с индивидуалните особености на Вашето зрение. Защото Вие сте най-важни за нас.


Отзиви


лазерна корекция на зрението, рефрактивна корекция, lasik, iLasik, забравете за очилата