ОЧЕН МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР

СВ.НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ

pic

обадете се директно: 052 / 630 670 phone

GSM: 0878 / 630 954

гр. Варна, 9000, ул. Никулицел 12 marker

Столетник от Варна прогледна след операция при д-р Хубанов

Очен Център св.Николай Чудотворец консултира безплатно болни от катаракта.
Столетник от варненския квартал "Галата" прогледна след операция при д-р Пламен Хубанов. Операцията в Очен медицински център "Св. Николай Чудотворец" е извършена на 5 юни. 100-годишният дядо Руско вече се радва на добро зрение, след като повече от година е бил почти сляп заради катаракта, старческо перде на двете очи.
"Операцията протече много добре, пациентът вече вижда и може да се придвижва сам. До седмица резултатите ще се подобрят още", каза след прегледа на дядо Руско д-р Нели Бодурова. По време на операцията д-р Хубанов е отстранил помътнелите лещи от очите на дядо Руско, които са пречели на зрението. На тяхно място са поставени изкуствени лещи Акрисоф, които напълно заместват естествените.
"Никога не е късно човек да се подложи на операция и да възвърне зрението си. Сега искам да видя България цветуща, каквато беше през 1935-1936 година", сподели столетникът, който изглежда учудващо млад за годините си. Роден е през 1912 г. в Лозенград (днешна Турция), в деня, в който започнала Балканската война. Член е на Тракийското дружество, а девизът му е: "За България съм готов на всичко!" Служил е на кораба "Дръзки", а в момента е запасен подофицер. Живял е в Бургас и София, а от няколко години се е установил в квартал "Галата", Варна. Не знае на какво дължи дълголетието си, но споделя, че не е пушил от 1942 г.
Катарактата е много разпространено заболяване при хората след 55-годишна възраст и причинява абсолютна слепота. Това може да се предотврати само с операция.